Acțiunile Marie Skłodowska-Curie (MSCA) fac parte din programul Orizont Europa (2021-2027), principalul cadru de finanțare al UE pentru cercetare și inovare. Ele reprezintă programul emblematic de finanțare al Uniunii Europene pentru educația doctorală și formarea postdoctorală a cercetătorilor. Acțiunile Marie Skłodowska-Curie oferă granturi în toate etapele carierei cercetătorilor, de la candidații până la cercetătorii cu o vastă experiență și încurajează cooperarea în domeniul cercetării dincolo de frontiere, sectoare și discipline.
Grup ţintă: Sunt vizate persoane fizice şi organizaţii din orice domeniu al cercetării.
Activităţi: Rețele doctorale MSCA: sprijin pentru programe comune de formare de cercetare şi/sau programe de doctorat, implementate de parteneriate europene ale universităţilor, institutelor de cercetare şi organizaţiilor non-universitare. Termen limită: 27 noiembrie 2024, ora 17:00 CET.
Burse post-doctorale MSCA: sprijin pentru cercetătorii cu experienţă care desfășoară mobilitatea între țări, opţional în sectorul non-academic, pentru a sprijini mobilitatea cercetătorilor din Europa și din afara Europei - precum şi pentru a contribui la atragerea celor mai buni cercetători străini pentru a lucra în UE. Termen limită: 11 septembrie 2024, ora 17:00 CET.
Schimburi de personal MSCA: cooperare internațională și intersectorială prin sprijin pentru mobilitatea pe termen scurt a personalului de cercetare - inovare indiferent de nivelul de carieră, de la cei mai tineri la cei mai în vârstă, inclusiv personalul administrativ și tehnic. Termen limită: 5 februarie 2025, ora 17:00 CET.
Cofinanțare programe regionale, naționale și internaționale (COFUND): finanţează burse care implică mobilitatea către sau din altă țară: pentru a încuraja circulația transfrontalieră a cercetătorilor şi pentru a oferi condiţii bune de lucru. Termen limită: 26 septembrie 2024, ora 17:00 CET.
MSCA și Cetățenii: aducerea domeniului cercetării și a cercetătorilor mai aproape de publicul larg, în vederea creșterii gradul de conștientizare asupra activităților de cercetare și inovare și încurajarea recunoașterii publice a științei și educației în cercetare. Termen limită: 7 octombrie 2021, ora 17:00 CET
Cercetători MSCA la Risc 2021 (MSCA Researchers at Risk): sprijină organizațiile naționale și internaționale care lucrează cu cercetători expuși riscului, cu scopul de a-și îmbunătăți și profesionaliza activitățile. Termen limită: 14 ianuarie 2025, ora 17:00 CET. Bursele MSCA4Ukraine sprijină cercetătorii strămutați din Ucraina să își continue activitatea în cadrul organizațiilor academice și non-academice din statele membre ale UE și din țările asociate Horizon Europe, menținându-și în același timp legăturile cu comunitățile de cercetare și inovare din Ucraina. Termen limită: 5 septembrie 2024, ora 23:59 CET. Cooperare transnațională între MSCA Punct de contact național: facilitează cooperarea transnațională între Punctele Naționale de Contact (PNC) pentru MSCA, inclusiv cele stabilite în țări terțe, pentru a identifica și împărtăși bunele practici și pentru a ridica standardul general de sprijin acordat solicitanților, ținând cont de diversitatea actorilor și a experiențelor. Termen limită: 4 septembrie 2024, ora 17:00 CEST. Cooperare internațională MSCA 2024: promovează cooperarea internațională în cadrul MSCA în Orizont Europa, printr-o acțiune de sprijin dedicată pentru a completa și a asigura coordonarea între canalele de promovare existente la nivel local și pentru a asigura coerența cu dialogurile oficiale privind politica de cercetare și inovare la nivel bilateral și regional. Termen limită: 4 septembrie 2024, ora 17:00 CEST.
Pentru detalii suplimentare consultați programul Marie Skłodowska-Curie.
Pentru alte informaţii practice şi consultanţă, luaţi legătura cu punctul de contact naţional: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/support/national_contact_points.html . |
Nu rata această ocazie de a modela viitorul educației digitale și de a-ți face vocea auzită!
O poveste despre reziliență în timp de război
Nu rata această ocazie de a modela viitorul educației digitale și de a-ți face vocea auzită!
O poveste despre reziliență în timp de război