TINERE+SC

Termen de înscriere
09 . 08 . 2022
Perioada
28 August 2022 - 2 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Gorj, Târgu Jiu, se vor anunța participanții ulterior înscrierii
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
79 Vizualizări

Actualizare (27 iulie 2022)

Datorită unor provocări de ordin logistic care pot afecta profund buna organizare a evenimentului, locul de desfășurare al evenimentului a fost modificat, zilele de activități fiind aceleași (vezi mai jos).

Astfel evenimentul va avea loc în Capitala Tineretului din România - 2023 (Târgu Jiu).

Ne cerem scuze pentru această situație și sperăm să nu afecteze participarea la eveniment. Totodată sperăm ca noua locație să reprezinte o bună oportunitate pentru a dezvolta proiecte care să susțină activitățile Capitalei Tineretului de Anul viitor precum și pe cele desfășurate în programul Satul European de Tineret - 2023.

Totodată termenul de înscriere a fost prelungit până duminică, 7 august.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Ești genul de organzație de tineret sau tânăr(ă) cu zvâc și chef de mișcat lucrurile în comunitate cu și pentru tineri? Atunci... avem o ofertă specială pentru tine!

Acum ai în același eveniment posibilitatea să descoperi ce are de oferit fiecare din finanțările de tineret pentru:

Aici beneficiezi ghidaj pentru a înțelege care ar fi cea care te prinde cel mai bine, suport pentru a scrie un proiect relevant, posibilitatea de testa câteva metode active pe care să le folosești în proiecte și coaching post-eveniment pentru a încheia procesul cu cap și coadă. Toate acestea în echipă (puteți fii doi membri ai aceleiași echipe de proiect)

Evenimentul de formare conține următoarele module:

 • 29 august: zi de intro, prezentarea tipurilor de proiecte, analiză de nevoi și suport pentru alegerea tipului de proiect cel mai potrivit
 • 30-31 august: curs de formare pentru scrierea de proiecte (se va lucra în paralel pentru fiecare tip de proiect din cele descrise de mai sus în baza alegerii din prima zi)
 • 1- 2 septembrie (până la prânz): microlaborator de metode și instrumente de învățare activă care pot fi folosite în proiectele de tineret (modul opțional)
 • coaching online post-eveniment pentru finalizarea scrierii proiectului (pe parcursul lunii septembrie)

Programul de formare zilnic: 9.30 - 18.00 (cu excepția zilei de vineri: 9.30 - 13.30)
Cazare se va asigura pentru cei care vin din afara comunității din seara zilei de 28 august până în după-amiaza zilei de 2 septembrie, iar mesele vor fi asigurate pentru toți participanții. Transportul nu se acoperă și reprezintă co-finanțarea participanților. 

Evenimentul va fi organizat respectând normele de sănătate publică conform recomandărilor și deciziilor autorităților cu competențe în domeniu.

ce NU este TINERE+SC

Locul în care alții vor scrie proiectul pentru tine. Vei primi feedback și suport constant, dar activitatea efectivă de scriere este responsabilitatea ta.

O garanție că vei avea un proiect aprobat. În schimb este spațiu în care poți scrie într-un mediu prietenos și eficient o propunere de proiect cu ghidaj din partea unor oameni cu experiență.

Un curs general de formare pentru scriere de proiecte, ci un eveniment aplicat dedicat DOAR celor care vor să depună proiecte pe bune la 4 octombrie.

pentru CINE este TINERE+SC

Pentru tine dacă reprezinți o organizație sau instituție care lucrează direct cu tineri sau un grup informal  de tineri care intenționează să depună un proiect la următorul termen limită și să înțeleagă mai bine care ar fi tipul de proiect cel mai potrivit.

Pentru a crește capacitatea echipelor de proiect de a lucra aplicat, te încurajăm să te înscri în echipă alături de o a doua persoană altături de care lucrezi pentru elaborarea candidaturii (se vor aproba maxim 2 persoane per echipă). ATENȚIE și cea de a doua persoană va trebui să se înscrie la eveniment.
Totodată este important să aveți o idee clară legată de proiectul pe care doriți să îl dezvoltați. Acest lucru va aduce un plus valoare proiectării inițiativei pe care vreți să o aveți în comunitate și veți putea lucra împreună în acest sens.

Număr estimativ de participanți: 60
Evenimentul se va organiza cu condiția participării a minim 30 de participanți.

Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?

Criteriile de eligibilitate:

 • candidatul este
  • reprezentant al unei organizații de tineret sau
  • reprezentant al unui grup informal de tineri și are minim 13 ani și maxim 30 de ani
  • ATENȚIE! Persoanele sub 18 ani nu pot participa decât  cu acord partental și însoțiți de o a doua persoană peste 18 ani din același grup
 • formularul este trimis până la termenul limită;
 • formularul de candidatură este completat corespunzător la toate secțiunile obligatorii;
 • candidatul îşi asumă declaraţia pe proprie răspundere (se găseşte la ultimul punct din formularul de candidatură pentru acest atelier);
 • candidatul se înscrie în nume personal (nu vor fi acceptate candidaturile făcute prin intermediul contului online al altei persoane sau al asociației).

Criterii de selecție:

 • justificarea motivației de a participa la curs;
 • justificarea motivației de a depune un proiect;
 • calitatea răspunsurilor din formularul de candidatură;
 • calitate propunerii de proiect;
 • maxim 2 persoane per organizație/grup informal (care vor lucra împreună la aceeași idee de proiect).

În cazul în care sunt înscrise mai mult de 2 persoane din partea aceleaiași organizații/ grup infomal, ANPCDEFP își rezervă dreptul de a limita acest număr participanți pentru a da ocazia cât mai multor beneficiari să participe.

Cadrul necesar pentru participarea la activitățile de coaching online:

 • asigură-te că verifici mailul în ziua anterioară începerii cursului, acolo vei primi și link-ul de înregistrare pentru platforma online și parola;
 • asigură-te că spațiul în care te vei afla în timpul sesiunilor este unul liniștit, fără zgomote sau împărțit cu alte persoane care au activități perturbatoare în același timp;
 • asigură-te că poți avea o conexiune optimă/ stabilă la internet;
 • asigură-te că poți aloca timpul corect pentru sesiuni. Chiar dacă este un atelier online, trebuie să fii prezent și activ pe platforma indicată în orele de atelier;
 • asigură-te că ai acces la aparatura indicată: laptop/ computer/tabletă, căști cu microfon + smartphone. În unele momente se va lucra în același timp pe laptop și smartphone, iar căștile asigură un spațiu fonic mai curat;
 • asigură-te că poți susține un comportament adecvat în timpul orelor online (ex: nu lucrăm alte sarcini online, nu facem alte activități în același timp).

Tipurile de platforme care se vor folosi: ZOOM, Padlet, Mentimeter. Persoanele selectate vor primi mai multe detalii cu privire la accesul pe platforme și detaliile tehnice.

Alte condiții și recomandări pentru participare

Nu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situații:

 • sunt identificate alte candidaturi identice cu acestea;
 • argumentarea și justificarea candidaturii sunt pentru un alt tip de atelier.

Recomandări:

 • De citit Ghidul Programului și Apelul național la propuneri pentru proiecte Erasmus+ (disponibile AICI) și Corpul European de Solidaritate (disponibile AICI);
 • De identificat nevoile grupului tău și ale comunității vizate de proiect;
 • De urmat instrucțiunile primite prin email de la formatori după ce ai fost selectat să participi la eveniment.

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.

ATENȚIE
Evenimentul va fi organizat respectând normele de sănătate publică conform recomandărilor și deciziilor autorităților cu competențe în domeniu.

Ce costuri presupune?

Costurile pentru cazare, masă și formare sunt acoperitede ANPCEEFP. Costurile de transport nu sunt acoperite și reprezintă co-finanțarea participanților. 

Nu se percepe taxă de participare, iar costurile serviciile de formare și licențe pentru folosirea instrumentelor online sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

 

Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR).

Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
- Asumarea participării dumneavoastră pe parcursul întregului eveniment, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- Acordul dumneavoastră de a  fi înregistrat, fotografiat și filmat în timpul evenimentului și acordul ca aceste materiale să fie publicate în scopuri legate de promovarea și diseminarea rezultatelor, fără a afecta însă imaginea personală sau instituțională (cu excepția cazurilor justificate în care se solicită expres să nu apăreți în aceste materiale).
- Acordul de a fi procesate și prelucrate datele dumneavoastră personale în vederea organizării evenimentului și comunicării legate de acesta.
- Acordul dumneavoastră de a fi contactat prin email sau telefon de către organizatorii evenimentului sau de eventualii auditori.
- Acordul de a fi publicat numele dumneavoastră pe pagina evenimentului la finalizarea procesului de selecție

Rezultatele evaluarii :
Nume Prenume Status
Afilipoaie Delia Ștefana Candidatură aprobată
Ait Uali Leila Candidatură aprobată
Alexandru Roxana Olga Candidatură aprobată
Ambăruși Antonio Candidatură aprobată
Anghel Alexandra Candidatură aprobată
Ardelean Madalina Candidatură aprobată
Ardereanu Alexia-Angela Candidatură aprobată
Balasa Andreea Candidatură aprobată
Baluta Teofil Candidatură aprobată
Barbu Anca-Maria Candidatură aprobată
Barbu Constantin Candidatură aprobată
Bobisteanu Alexandra Candidatură aprobată
Branet Cristian Candidatură aprobată
Buiculescu Delia-Georgia Candidatură aprobată
Buiga Elena Candidatură aprobată
Cărăușu Lidia-Florica Candidatură aprobată
Chiliban Andreea Candidatură aprobată
Cirjan Sebastian Candidatură aprobată
Cîrstoiu Andra - Gabriela Candidatură aprobată
crisan amalia Candidatură aprobată
Cuciureanu Mircea-Andrei Candidatură aprobată
Dan Stefan Candidatură aprobată
Dobroiu Bogdan Candidatură aprobată
Dumitrascu Ionut Candidatură aprobată
Enache David Candidatură aprobată
Ghizdeanu Simina Candidatură aprobată
Gligore Emil Candidatură aprobată
Gobeaja Catinca Candidatură aprobată
golaes Gina Candidatură aprobată
Grigoriu Ramona Candidatură aprobată
Gruițoiu Ana-Maria Candidatură aprobată
Iftimescu Gabriela Candidatură aprobată
Ionescu Alin Constantin Candidatură aprobată
Ionescu Răzvan Candidatură aprobată
Ioniță Mădălina Violeta Candidatură aprobată
Iordache Marius-Georgian Candidatură aprobată
Iriciuc Nata Candidatură aprobată
Kostoglous Alexandros Candidatură aprobată
Laslău Oana Candidatură aprobată
Lupu Mihaela Candidatură aprobată
Mărculescu Carmen - Florina Candidatură aprobată
MÂRȘU DAN-IOAN Candidatură aprobată
Matei Andi Stefan Candidatură aprobată
Moisa Anamaria Candidatură aprobată
Moisuc Stefania Candidatură aprobată
Necșuleu Elena Alexandra Candidatură aprobată
Nitipir Simona Candidatură aprobată
Novac Teodora-Bianca Candidatură aprobată
OSMAN ANDREEA DANA Candidatură aprobată
Patrascu Marina Candidatură aprobată
Petrea Stefania Candidatură aprobată
Pîrvuleț Denisa Candidatură aprobată
Pistol Roxana Maria Candidatură aprobată
Pițigoi Maria Candidatură aprobată
Popescu Tiberiu-Mihaita Candidatură aprobată
Puravu Ioan-Cristian Candidatură aprobată
Radu Emma Candidatură aprobată
Rusu Mara Candidatură aprobată
Sanda Valentina-Roberta Candidatură aprobată
Sgondea Vlad Andrei Candidatură aprobată
Sociu Elena-Roxana Candidatură aprobată
Straut Andreea Candidatură aprobată
Talmaciu Miruna - Mihaela Candidatură aprobată
Tatarciuc Ioana Candidatură aprobată
Teofil Slevas Candidatură aprobată
Țifui Ana Talida Candidatură aprobată
Țigmeanu Maria-Bianca Candidatură aprobată
Timar Dora-Elvira Candidatură aprobată
Tirvuica Alisia Candidatură aprobată
Toma Miruna Candidatură aprobată
Torop Radu Candidatură aprobată
Trufin Lucian Ionel Candidatură aprobată
Vladoiu Rafael Candidatură aprobată
Enica Iulia Candidatură respinsă
Strugar Mariana-Georgeta Candidatură respinsă
Bologa Adrian-Claudiu Listă de rezervă
Burnete Eleonora Listă de rezervă
Popa Edvica Listă de rezervă
Tutui Eliana Listă de rezervă
Zaharia Mihail Listă de rezervă


Adaugat de: Andrei Popescu
Termen de înscriere
09 . 08 . 2022
Perioada
28 August 2022 - 2 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Gorj, Târgu Jiu, se vor anunța participanții ulterior înscrierii
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
79 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
6 Septembrie 2022 - 9 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Online, Online
Perioada:
13 Septembrie 2022 - 16 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Online, Online
ULTIMELE ştiri
05 August 2022

Până pe 12 septembrie îți poți spune părerea despre Erasmus+!

02 August 2022
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
6 Septembrie 2022 - 9 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Online, Online
Perioada:
13 Septembrie 2022 - 16 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Online, Online
ULTIMELE ştiri
05 August 2022

Până pe 12 septembrie îți poți spune părerea despre Erasmus+!

02 August 2022
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.