Vrei să fii ambasaDOR de învățare?

202 Vizualizări
Data: 8 Februarie 2024

 

Bun venit pe scena învățării! 

Ai urmărit scenele? Sperăm că da.

Acum hai și tu pe scenă: o scenă a celor care au simțit emoțiile din proiectele europene de învățare. A celor care au fost voluntari, care au făcut practică într-o altă țară, care au studiat acolo. O scenă a profesorilor care învață de la alți profesori, a elevilor entuziasmați de ceea ce au descoperit, a lucrătorilor de tineret care cresc inițiative. O scenă cu emoții, cu informații, cu încredere, cu inspirație, cu acțiune. Hai în scenă, dacă te regăsești în ce ai citit.
Vrei să fii ambasador ?

Cine suntem noi? 

ANPCDEFP, agenția care gestionează în România programele europene Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.

Ce căutăm?

Ambasadori de învățare: elevi, profesori, lucrători de tineret, studenți, voluntari. Oameni care au trăit direct experiența unui proiect european, care simt că așa au învățat și au crescut. Oameni dornici să dea mai departe povestea lor, împreună cu informații despre programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.

De ce o rețea de ambasadori?

Pentru că vrem ca oportunitățile programelor europene să ajungă la cât mai mulți oameni. Pentru că poveștile celor care au fost implicați în proiecte sunt autentice, pot inspira și motiva.

De ce să fii ambasador? 

Răspunsul la această întrebare tu îl știi. Noi doar sperăm că e legat de faptul că și tu crezi în învățare, în valorile europene, în bucuria de a descoperi culturi și perspective și în responsabilitatea de a da mai departe. Sperăm că vrei să îi însoțești și pe alții în primii lor pași către Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.

Ce vei face ca ambasador?

Vei oferi informații de bază despre programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, pornind de la propria ta experiență. Vei putea să împărtășești aceste lucruri în diferite contexte și pe diferite canale: în întâlniri cu persoane interesate de proiectele europene, online, în scris, prin filme, articole, podcast, pe Facebook și prin orice modalitate creativă care poate duce informația mai aproape de cei care au nevoie de ea.


Ce trebuie să faci în 2024?

  1. Să completezi acest scurt formular de înscriere.
  2. Să îți scrii povestea de învățare în context european în cca 700 de cuvinte (încearcă să răspunzi, în propriul tău stil, la întrebări precum: cum m-a transformat experiența din proiect? a avut mobilitatea mea impact asupra celor din jurul meu? ce vreau să transmit celorlalți? cum aș putea motiva pe cineva să încerce Erasmus+ sau Corpul European de Solidaritate?).
  3. Să ne spui, într-un video de cel mult 1 minut, de ce vrei să fii ambasador.

Povestea și materialul video vor fi trimise pe adresa erasmusplus.ro@gmail.com doar între 8 februarie - 25 februarie 2024 (subject e-mail Ambasador Erasmus 2024). Materialul video poate fi trimis prin transfer, ca link, după ce în prealabil a fost încărcat pe Youtube sau, dacă dimensiunea permite, atașat direct în mesaj.

Avantaje: 1) dacă ai de spus o poveste de includere – adică dacă ai fost implicat într-un proiect european care a avut ca prioritate includerea persoanelor cu oportunități reduse sau care a creat resurse pe includere; 2) dacă reprezinți un județ în care nu există încă niciun Ambasador.

Ce oferim?

O comunitate. Un cadru de învățare. Resurse. Oportunități de formare. Materiale. Vizibilitate. Climat pozitiv. Energie bună.

Deci? Vrei să fii ambasador? Hai în scenă!

Anual, apelul va fi deschis în luna februarie.

 

Pentru ediția 2024, vor avea prioritate candidații din județele nereprezentate (cu niciun #AmbasadorErasmus: Bacău, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Covasna, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sălaj, Tulcea, Vaslui) și cele slab reprezentate: Argeș, Bihor, Constanța, Giurgiu, Timiș, Suceava și Vâlcea (cu câte un #AmbasadorErasmus).

Vom actualiza rezultatele la finalul lunii martie, după finalizarea evaluării activității ambasadorilor existenți și după prima întâlnire în noua componență, în martie 2024.

În prezent, în rețeaua Ambasadorilor de învățare sunt înscrise 56 de persoane, cu o acoperire geografică de 65,85%.

 

Urăm bun venit în rețea următorilor ambasadori:

Maria-Ioana Badale
Elena Blujdea
Carmen-Andreea BURCEA
Claudia  Crăciun
Marian Dragomir
Elena-Alexandra Duță
Adelina Florescu
Bogdan Gogan
Florin Teodor Groza
Robert-Narcis Harabagiu
Corina Rodica Ionescu
Iuliana-Daniela  Ioniță
Alexandra Ivasc
Darius Lapadat
Liliana Izabela Panaite
Olguța Adriana Rocha Navarrete
Dana-Sorina Roiban
Ana Gabriela Serban
Adina Udrescu

 


Adăugat de: Nicusor Ciobanu

202 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
27 Octombrie 2024 - 31 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Ungaria
ULTIMELE ştiri
18 Iulie 2024

Ea va începe de acum să își alcătuiască noua echipă de comisari europeni, ce îi va fi alături pentru următorii 5 ani.

16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
27 Octombrie 2024 - 31 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Ungaria
ULTIMELE ştiri
18 Iulie 2024

Ea va începe de acum să își alcătuiască noua echipă de comisari europeni, ce îi va fi alături pentru următorii 5 ani.

16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.