Acesta este un curs de formare care oferă lucrătorilor/liderilor de tineret și managerilor de proiect ocazia de a dobândi cunoștințe și abilități utile pentru cooperarea cu sectorul de afaceri, cu accent pe CSR și fundraising.
Programul Erasmus+ vizează promovarea sinergiilor și cooperării dintre organizațiile societății civile și sectorul de afaceri pentru dezvoltarea unor programe educaționale, abordări, metode și instrumente noi și inovatoare, utile în lucrul cu tinerii. Responsabilitatea socială - CSR - oferă cadrul pentru realizarea acestor obiective.
ONG-urile și instituțiile care lucrează cu tinerii sunt parteneri ideali pentru crearea și implementarea strategiilor de responsabilitate socială (CSR).
Informații suplimentare referitoare la obiectivele, descrierea și structura Cursului de formare "HOW CSR WORKS?, precum și detaliile referitoare la profilul candidatului, se găsesc la următoarea adresă:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/how-csr-works-how-the-corporate-social-responsibility-can-appear-in-erasmus-youth-programme.5966/
Profilul candidatului:
- este lucrător/lider de tineret, manager de proiect,
- are experiență în implementarea de proiecte (atât pe partea financiară, cât și practică);
- are experiență (de preferat) în parteneriate cu alte sectoare;
- este interesat/implicat în campanii de CSR/fundraising;
- are vârsta peste 18 ani;
- deţine cunoştinte avansate de limba engleză (scris, vorbit).
Criterii de selecţie:
- capacitate de comunicare, informare şi formare;
- experiența profesională;
- motivaţie personală şi profesională;
- abilităţi lingvistice
- prioritate vor avea participanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA oferită de ANPCDEFP în ultimele 12 luni.
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) la adresa:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/application-procedure/6425/application/
Data limită pentru înscrierea online este: 30 august 2016
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Polonia.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Polonia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.