crESC - Certificare și intRoducere în Corpul European de SolidaritateUn eveniment scurt și la obiect (1.5 zile) pentru organizațiile care vor să înțeleagă mai bine cum pot să folosească finanțarea primită prin Corpul European de Solidaritate pentru proiecte de voluntariat și/sau de experiență profesională. Prioritate vor avea organizațiile care doresc să dezvolte proiecte de experiență profesională. CINE?Pentru maxim doi reprezentanți din cadrul organizațiilor care doresc să obțină certificatul de calitate pentru proiecte de voluntariat și/sau de experiență profesională.Notă! În cazul în care numărul solicitărilor este mai mare decât capacitatea AN de a susține costurile aferente, ne vom rezerva dreptul să limităm acest număr la o persoană. Așadar, este pentru tine dacă:
DE CE?Acest curs face parte din evenimentele de sprijin oferite organizațiilor în cadrul programului Corpul European de Solidaritate. Se desfășoară în regim rezidențial și vizează potențialii candidați care doresc să afle mai multe detalii despre proiectele de voluntariat și/sau de experiență profesională în vederea obținerii unui certificatul de calitate necesar pentru depunerea de candidaturi la următoarele termene limită. Acest eveniment este pentru tine dacă vrei să:
Ce se întâmplă în acest eveniment?Scopul acestui eveniment este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea înțelegerii modului în care organizațiile și comunitățile lor pot beneficia de proiecte de voluntariat și/sau de experiență profesională precum și pentru a oferi suport în vederea etapei de certificare. Vor alterna etapele de lucru individual pe formularul de certificare cu etapele de discuții de grup și clarificarea întrebărilor specifice ale participanților. Ce teme se abordează în cadrul atelierului?
Atelierul durează 1.5 zile. Fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute (deci un total de 6 sesiuni) Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?
Pentru ca evenimentul să poată fi organizat este necesar un număr de minim 12 participanți.Recomandări:
Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.
Ce costuri presupune?Atelierul se organizează în regim rezidențial. Nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru cazare, masă, și serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Costurile pentru eventualul transport reprezintă cofinanțarea participantului. Se va asigura cazare cu condiția specificării datelor de intare și ieșire în formularul de candidatură. Se poate asigura cazare începând cu 3 iulie (cu cina) și ieșire în data de 5 iulie (cu prânzul).
Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR).Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
Adaugat de: George LAZA
|
Alba Iulia a câștigat titlul Capitala Tineretului din România pentru anul 2026 cu programul #yoUthNITED.
1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul.
Alba Iulia a câștigat titlul Capitala Tineretului din România pentru anul 2026 cu programul #yoUthNITED.
1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul.