Ca parte a Strategiei Naționale pentru Includere elaborată la nivelul ANPCDEFP, o importanță deosebită o reprezintă promovarea oportunităților oferite de programul Erasmus+ zonelor defavorizate și/sau zonelor rurale.
În anul 2017 și în prima parte a anului 2018 s-au organizat 3 evenimente internaționale în cadrul parteneriatului, participând aproximativ 30 de reprezentanți ai tot atâtor organizații din România, promovând incluziunea socială a persoanelor din zonele rurale.
În acest context, Agenția Națională din Portugalia va organiza o conferință de valorizare a rezultatelor din cadrul acestui parteneriat, fiind invitați să ia parte foști participanți la cele 3 ediții ale SPI însoțiți de câte un tânăr beneficiar al proiectelor implementate.
Mai multe informații și obiective ale evenimentului pot fi găsite pe platforma Salto Youth, respectiv AICI.
Profilul candidatului:
- sa fie membru al unei organizații care lucrează cu persoane și/sau tineri din zonele rurale;
- să fi derulat proiecte de includere sau sa fie motivat sa dezvolte astfel de proiecte în viitor, prin programul Erasmus+;
- să aibă acordul organizației pentru implicarea acesteia în posibile proiecte viitoare;
- sa aibă vârsta peste 18 ani;
- să dețină cunoștințe avansate de limba engleza (scris, vorbit).
Criterii de selecție:
- capacitate de multiplicare, informare și formare;
- motivație si așteptari personale;
- distribuție geografică (zone rurale);
- abilități lingvistice.
NOTA: Prioritate în selecție vor avea persoanele care au participat la una din cele 3 ediții ale Project Lab din Portugalia, Slovenia sau Estonia.
Data limită pentru completarea aplicației este 15 aprilie 2018.
Condiții de participare:
a. Numar maxim de participanti din Romania: 6
b. Preselecția se realizeaza de catre ANPCDEFP.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Portugalia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
==================================================================
Selecţia candidaturilor depuse pentru participarea la Conferința de valorizare: Strategic Partnership on Inclusion (SPI) din Portugalia s-a încheiat.
Pe site-ul SALTO Youth s-au înregistrat 8 candidaturi.
Reamintim faptul că selecţia a avut la bază criteriile de selecţie enunţate în apelul postat pe site-ul programului Erasmus+.