Simulare: Model European Union 2020

ID program
EU0010000510
ID outline
RO0010000556
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Participare

Aceasta este o simulare a procesului decizional și a procedurilor legislative în UE, care reunește tineri europeni la Parlamentul European de la Strasbourg, Franța, 14-21 martie 2020.

Timp de o săptămână, participanții au posibilitatea de a afla despre modul în care funcționează instituțiile UE. Scopul principal al conferinței este acela de a permite participanților să se familiarizeze cu procesul de luare a deciziilor și de legiferare în Uniunea Europeană, în special cu procedura legislativă ordinară, care implică în egală măsură Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. În timpul conferinței, participanții joacă rolurile miniștrilor statelor membre ale Uniunii Europene, membrilor Parlamentului European, reprezentanților grupurilor de interese, jurnaliștilor și interpreților.

 

Teme

În timpul MEUS 2020, participanții vor discuta despre următoarele subiecte: Mediul și dezvoltarea durabilă și Piața unică digitală.

 

Pot să candideze:

- Tineri din toată lumea, cu vârsta cuprinsă între 18 și 27.

 

Roluri:

- Membru al Parlamentului European (MPE),

- Ministru al Consiliului Uniunii Europene,

- Redactor și jurnalist video,

- Reprezentant grupuri de interese,

- Interpret,

- Fotograf.

Participanții pot alege cel mult două roluri diferite din cele cinci propuse și trebuie să prezinte o scrisoare de intenție pentru fiecare dintre cele două roluri alese, prima și a doua opțiune.

 

Cum poți participa:

• Pentru rolul de membru al Parlamentului și de ministru al Consiliului, participanții trebuie să prezinte un CV, o scrisoare de motivație și un discurs.

• Pentru rolul de reprezentant al grupurilor de interese, participanții trebuie să prezinte un CV, o scrisoare de motivație și o sarcină specifică rolului.

• Pentru rolul de interpret, participanții trebuie să prezinte un CV, o scrisoare de motivație și o transcriere a înregistrărilor.

• Pentru rolul de jurnalist și videograf, participanții trebuie să prezinte un CV, o scrisoare de motivație și exemple ale propriilor lucrări.

• Pentru rolul de fotograf, participanții trebuie să prezinte un CV, o scrisoare de motivație și un portofoliu.

 

Taxa de participare

Candidații selectați trebuie să plătească o taxă de participare de 160 de euro. Taxa de participare pentru rezidenții și fotografii din Strasbourg este de 75 €.

Taxa de participare acoperă costurile legate de cazare, masă (mic dejun, prânz și cele mai multe cine), activități sociale în zona Strasbourg și transport public. Participanților li se recomandă să aibă bani pentru a acoperi costurile perioadelor de timp liber și pentru mese sau băuturi suplimentare.

Pentru cei care nu au resurse, există un fond social prin intermediul căruia se pot oferi burse. Acest tip de sprijin poate fi oferit sub formă de scutire de taxă de participare, rambursare cheltuieli de călătorie și viză.

 

Termen limită: 15 decembrie 2019, 23:59.59 (CET).

Mai multe informații: https://meu-strasbourg.org/

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.