Granturi de colaborare

ID program
EU0010002792
ID outline
RO0010000756
Data de finalizare
21 Februarie 2021
Tip eveniment
Granturi

Ca răspuns la restricțiile continue privind călătoriile și reuniunile fizice cauzate de Covid-19, Mobility First! oferă granturi de colaborare virtuală artiștilor și managerilor în domeniul artelor din Asia și Europa pentru a crea împreună noi lucrări sau texte. Scopul este de a crea oportunități pentru schimburi culturale internaționale și conexiuni profesionale într-un moment în care întâlnirile fizice sunt foarte limitate.

 

Activitățile trebuie să se concentreze pe următoarele domenii:

• Rolul și valoarea artiștilor/artelor într-o perioadă de criză: activități care conștientizează importanța și contribuția artiștilor și a artelor în reunirea oamenilor și în încurajarea schimbărilor sociale pozitive în perioade de incertitudine.

• Artele în vremuri de criză: activități care răspund provocărilor din domeniul artelor din epoca Covid-19, în special pierderea mijloacelor de trai ale multor artiști și experți în domeniul culturii, perturbarea modelelor tradiționale de afaceri ale organizațiilor artistice, inegalitatea de șanse și dezbaterile actuale despre artă ca servicii „neesențiale” în perioade de criză.

• Colaborări culturale internaționale în noua normalitate: activități care inspiră abordări noi și inovatoare ale colaborărilor internaționale într-o eră a distanțării fizice și a mobilității restricționate. Sunt binevenite colaborările internaționale care implică teme transversale între artă/cultură și durabilitate și schimbări climatice, tehnologie, economie, sănătate publică.

• Arta și starea de bine: activități care contribuie la îmbunătățirea nivelului de cunoștințe privind punctul de întâlnire dintre artă și sănătatea mintală. Activități care demonstrează îmbunătățirea sănătății și stării de bine prin artă.

 

Tipuri de colaborare

Artiștii și managerii în domeniul artelor vor fi sprijiniți prin următoarele tipuri de colaborare virtuală sau hibridă (virtuală + in situ):

1. Creație artistică (de exemplu, artă digitală, spectacole, literatură/storytelling, etc.)

2. Cercetare orientată spre practică

3. Programe de mentorat

4. Ateliere online sau cursuri de formare (pentru candidaturi de la organizații în domeniul artelor)

5. Conferințe sau forumuri virtuale sau hibride (pentru candidaturi de la organizații în domeniul artelor)

6. Rezidențe pentru artiști sau scriitori (pentru candidaturi de la organizații în domeniul artelor)

 

Candidați eligibili

1. Individual: artiști și manageri în domeniul artelor, cetățeni ai oricărei țări partenere ASEM, formând o echipă compusă din 2 sau 3 colaboratori;

2. Organizații: organizații în domeniul artelor care au sediul și care își desfășoară activitatea în orice țară parteneră ASEM, care depun o candidatură în numele a 3 până la 6 colaboratori.

 

Grant

Fiecare participant selectat va primi un grant de 500 SGD (~ 310 de euro). Valoarea totală a grantului depinde de numărul de participanți în cadrul unei colaborări.

 

Termen limită: 28 februarie 2021, 23:59 SGT (GMT + 8).

 

Mai multe informații pot fi găsite aici.

ID program
EU0010002792
ID outline
RO0010000756
Data de finalizare
21 Februarie 2021
Tip eveniment
Granturi
Portalul European pentru tineret
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.