Premiul cetățeanului european

Termen de înscriere
15 Aprilie 2021
ID program
EU0010002691
ID outline
RO0010000730
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Participare

În fiecare an, Parlamentul European lansează “Premiul cetățeanului European” pentru realizări excepționale în următoarele domenii:

  • Proiecte pentru promovarea unei mai bune înțelegeri reciproce și a unei integrări mai puternice între cetățenii statelor membre sau pentru facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaționale în cadrul Uniunii Europene.
  • Proiecte care presupun cooperarea culturală transfrontalieră sau transnațională pe termen lung, care contribuie la consolidarea spiritului european.
  • Proiecte legate de Anul european în curs (dacă este cazul).
  • Proiecte prin care se dă o expresie concretă valorilor consacrate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

 

Inițiativele societății civile legate de Covid-19 sunt, de asemenea, eligibile.

 

Criterii de eligibilitate

  • Sunt eligibili cetățeni ai statelor membre UE, resortisanți ai unei țări terțe care au rezidență legală pe teritoriul UE la data depunerii nominalizării sau candidaturii;
  • Sunt luate în considerare numai proiectele derulate exclusiv în statele membre ale UE sau parțial în statele membre ale UE (în cazul în care partea proiectului derulată în statele membre ale UE reprezintă peste 50% din bugetul total al proiectului);
  • Grupurile, asociațiile și organizațiile cu personalitate juridică sunt eligibile dacă sunt înregistrate într-un stat membru al UE la data depunerii nominalizării sau candidaturii.

Pot să își depună candidatura pentru “Premiul cetățeanului European” cetățeni, grupuri de cetățeni, asociații sau organizații, prezentând proiecte pe care le-au realizat, sau pot nominaliza pentru acest premiu un alt cetățean ori grup sau o altă asociație ori organizație.

Deputații în Parlamentul European au dreptul să facă nominalizări – câte una per deputat în fiecare an.

 

Nominalizările sau candidaturile pot fi depuse aici până la 30 iunie 2020 (23:59, ora Bruxelles-ului).

 

Mai multe informații: https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/en/be-heard/prizes

 

Termen de înscriere
15 Aprilie 2021
ID program
EU0010002691
ID outline
RO0010000730
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Participare
Portalul European pentru tineret
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.