Thinkathon 24-ore

ID program
EU0010002615
ID outline
RO0010000725
Data de finalizare
05 August 2020
Tip eveniment
Studiu

Vrei să modelezi viitorul nostru digital incluziv pe baza progresului tehnic? Asigură-te că îți este auzită vocea prin participarea la proiectul Thinkathon 24-ore finanțat de Uniunea Europeană.

Ai o oportunitate unică de a influența politicile pentru dezvoltarea unei societăți digitale incluzive.

Poți să te conectezi cu tineri motivați din Canada și Europa la nivel local și internațional și să îți împărtășești opiniile privind modul în care putem să construim societatea noastră viitoare în contextul digital modern.

Poți să realizezi noi conexiuni, să dezvolți noi abilități și să influențezi subiectele care sunt importante pentru tine și pentru lumea întreagă!

De asemenea, poți să câștigi o excursie la Frankfurt pentru a prezenta rezultatele acestui proiect.

 

Cum funcționează

Pe parcursul a șase Thinkathon-uri 24-ore din 12 orașe diferite din Europa și Canada, participanții online și on-site vor lucra împreună pentru a-și modela societatea, construind pe diferite subiecte într-un cadru digital. Participanții pot alege între diferite grupuri de lucru, fiecare dintre acestea urmând să se concentreze pe o misiune diferită în timpul Thinkathon.

Un expert va coordona grupul de lucru în domeniul ales, oferind participanților posibilitatea de a obține informații valoroase și de a dezvolta noi abilități.

La sfârșitul Thinkathon, participanții vor avea posibilitatea de a-și prezenta proiectul și de a câștiga o serie de premii.

 

Fiecare Thinkathon 24-ore se desfășoară în două orașe în același timp, unul în Canada și unul în Europa și se concentrează pe unul din cele șase subiecte care sunt legate de o societate digitală incluzivă:

- 4-5 octombrie 2019: Montreal/Bruxelles - Citizenship 4.0 - Termen limită pentru înregistrare 2 octombrie 2019.

- 29-30 noiembrie 2019: Edmonton/Milano - Relații sociale - Termen limită pentru înregistrare 27 noiembrie 2019.

- 8-12 iunie 2020: Vancouver/Madrid - Orașe inteligente și în expansiune rapidă - Termen limită pentru înregistrare 3 iunie 2020.

- Halifax/Tallinn Securitate

25-26 septembrie 2020: Ottawa/Atena - Educație - Termen limită pentru înregistrare 23 septembrie 2020.
16-17 octombrie 2020: Toronto/Frankfurt - Cultură & Divertisment - Termen limită pentru înregistrare 14 octombrie 2020.
 

Participanții vor avea posibilitatea

- să petreacă 24 de ore într-un mediu de lucru international;

- să învețe prin intermediul celor mai bune practici și să vadă cum activitatea lor va influența politicile;

- să întâlnească persoane implicate și să construiască o rețea în Europa și Canada;

- să fie selectați pentru a-și prezenta proiectul în Europa în cadrul evenimentului final Thinkathon de la Frankfurt, Germania, în octombrie 2020 (costuri de călătorie și cazare incluse).

 

Candidați eligibili

- persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani;

- care au rezidență permanentă sau sunt cetățeni din Europa sau Canada; și

- care se înregistrează online la Thinkathon.

 

Cum poți să participi

Pentru a participa on-site, solicitanții trebuie să se înregistreze și să completeze formularul de participare. Pe baza răspunsurilor și a motivației lor de a participa, backgroundului și intenției lor, aceștia vor fi selectați pentru a fi printre cei 50 de participanți, fie în Canada, fie în Europa. Dacă nu sunt selectați, pot participa în continuare online.

 

Participanți online

Participanții online vor putea vizualiza rezultatele grupului de lucru și vor putea să contribuie trimițând comentarii și idei în timpul evenimentului. Pentru a urmări discuțiile dincolo de continente, ei vor putea să se alăture sesiunilor transmise în direct. Pentru a participa online, solicitanții trebuie să se înregistreze și să completeze formularul de participare.

 

Premii

Câștigătorii vor fi primi următoarele premii

- Transport, cazare (trei nopți) și nouă (9) mese principale pentru evenimentul final de la Frankfurt, Germania pentru un total de 10 (5 în Europa și 5 în Canada) participanți, precum și 2 (1 din Europa și 1 din Canada) participanți online. Participanții on-site la ultimul Thinkathon din Toronto / Frankfurt vor primi o călătorie la Bruxelles, Belgia; Transport, cazare (trei nopți) și nouă (9) mese de bază.

- Trei (3) experiențe profesionale locale diferite per Thinkathon în Europa și în Canada, pentru un total de șase (6). Trei participanți în Europa vor fi eligibili pentru o experiență profesională în orașul european unde are loc Thinkathon-ul, trei participanți din Canada vor fi eligibili pentru o experiență profesională în orașul canadian respectiv. Acest lucru va fi definit individual în apropierea perioadei de desfășurare a fiecărui eveniment Thinkathon și în funcție de disponibilitatea experiențelor profesionale.

- Fiecare participant va primi un certificat de participare și cadouri.

 

Mai multe informații găsești aici.

ID program
EU0010002615
ID outline
RO0010000725
Data de finalizare
05 August 2020
Tip eveniment
Studiu
Portalul European pentru tineret
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.