![]() Mediatorul European oferă un număr limitat de stagii care urmăresc să îi ajute pe stagiari să adauge experienţă practică la cunoştinţele și competențele pe care le-au acumulat pe parcursul studiilor. Mediatorul European oferă stagii pentru absolvenții de învățământ universitar, interesați de domeniul administrației publice a Uniunii Europene și, în special, privind modul în care administrația UE relaționează cu cetățenii. Stagiile au o durată de un an, sub rezerva obținerii unei evaluări pozitive a performanței stagiarului. În mod normal, există două perioade pentru stagiile de practică: una începând la 1 septembrie și cealaltă la 1 ianuarie în fiecare an. Locul de muncă poate fi Bruxelles (Belgia) sau Strasbourg (Franța).
Mediatorul European oferă stagii în domeniile: • i: Gestionarea cazurilor • ii: Media și comunicare.
Solicitanții care candidează pentru gestionarea cazurilor și comunicare trebuie: • să înțelegă rolului Mediatorului European; • să înțelegerea modul de funcționare al instituțiilor UE; • să aibă abilități de redactare în limba engleză; • să aibă abilități de redactare într-o altă limbă oficială a Uniunii Europene; • să aibă abilități de analiză și cercetare.
Responsabilități și sarcini Stagiarii în domeniul gestionarea cazurilor: • Oferă asistență în investigarea plângerilor împotriva instituțiilor și organismelor UE referitoare la probleme relevante pentru administrația UE, inclusiv cercetarea și redactarea deciziilor și a notelor pregătitoare; • Gestionează reclamațiile „în afara mandatului”; • Monitorizează evoluțiile politicii UE și efectuează cercetări relevante pentru activitățile Mediatorului; • Oferă răspunsuri la solicitările de informații ale cetățenilor; • Participă la întâlniri cu instituțiile și organismele UE și redactează minutele acestor reuniuni; • Oferă sprijin practic în cadrul întâlnirilor și al altor evenimente organizate de instituție.
Stagiar în domeniile media și comunicare: • Oferă asistență privind sarcini legate de comunicare cu accent pe social media (în principal LinkedIn, Instagram și Twitter) și instrumente de comunicare online, inclusiv gestionarea site-ului; • Contribuie la implementarea strategiei departamentului prin crearea și editarea de conținut online și offline; • Oferă asistență în alte activități de comunicare, cum ar fi evenimente, informări și publicații; • Efectuează cercetări legate de activitatea Mediatorului pentru discursuri și sesizări • Redactează minute ședințe.
Alocație lunară Stagiarii primesc o alocație lunară pe perioada stagiului (stagiarii care primesc un salariu sau un alt sprijin financiar de natură similară în perioada stagiului, trebuie să îl declare). Valoarea alocației lunare reprezintă echivalentul a 25% din salariul de bază al personalului de grad AD 6 clasa 1 aplicabil la momentul efectuării ofertei, plus alocația gospodărie, după caz. Dacă este selectat un candidat cu dizabilități, Biroul Mediatorului va pune la dispoziție credite pentru a acoperi costuri suplimentare legate direct de starea stagiarului selectat și care nu sunt suficient acoperite de alocația lunară. Stagiarii sunt selectați în mod individual.
Candidați eligibili Solicitantul trebuie: - să fie cetățean al unui stat membru al UE sau al unei țări în proces de preaderare/candidate; - să aibă o diplomă universitară sau cel puțin o diploma de licență (sau o calificare echivalentă) într-unul din următoarele domenii: drept, știinte politice; studii europene; administrație publică europeană; afaceri/relații internaționale; economie, audit și statistică; resurse umane; media și comunicare; informatică sau dezvoltare web; - nu trebuie să fi beneficiat, timp de mai mult de opt săptămâni consecutive sau două luni complete, de un stagiu plătit sau un contract de muncă într-o instituție, organism, agenție, birou, serviciu, delegație sau reprezentanță europeană, inclusiv biroul unui membru al Parlamentul European sau al unui grup politic european; - să aibă cunoștințe aprofundate ale uneia dintre limbile oficiale ale UE și o bună cunoaștere a celei de a doua; - să cunoască foarte bine limba engleză; - solicitanții care candidează pentru domeniul gestionarea cazurilor trebuie să aibă o diplomă sau cel puțin o diplomă de licență în drept, științe politice, studii europene, administrație publică europeană, relații internaționale, audit și/sau economie; - solicitanții care candidează pentru domeniile media și comunicare trebuie să aibă o diplomă sau cel puțin o diplomă de licență în comunicare, jurnalism sau media, cu accent pe media online și/sau marketing digital; - solicitanții care candidează pentru domeniul dezvoltare web trebuie să aibă o diplomă sau cel puțin o diplomă de licență în dezvoltarea de software și inginerie.
Termen limită: 31 martie 2020, 23:59 GMT + 2.
Data de începere: 1 septembrie 2020.
Mai multe informații: https://bit.ly/2S5M4sh Pentru informații generale despre stagii, scopul lor, durata și alocațiile lunare, vă rugăm să consultați Decizia Mediatorului European cu privire la stagii.
|
Începând cu anul 2021, ANPCDEFP încurajează și recomandă tuturor beneficiarilor utilizarea semnăturii electronice calificate pentru a facilita relația contractuală și desfășurarea proiectelor
Titlul este acordat de Forumul European al Tineretului.
Începând cu anul 2021, ANPCDEFP încurajează și recomandă tuturor beneficiarilor utilizarea semnăturii electronice calificate pentru a facilita relația contractuală și desfășurarea proiectelor
Titlul este acordat de Forumul European al Tineretului.