Fondul Roberto Cimetta

ID program
EU0010000227
ID outline
RO0010000116
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Granturi

Fondul Roberto Cimetta este o asociaţie internaţională care promovează schimburile artistice şi mobilitatea profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului şi artelor vizuale contemporane în zona mediteraneană.

Fondul sprijină şi încurajează călătoriile care permit profesioniştilor din domeniul culturii să identifice oportunităţi şi parteneri astfel încât să dezvolte proiecte personale sau colective. Astfel sunt facilitate schimburile de experienţă, cooperarea artistică şi culturală şi crearea de reţele.

Granturile de călătorie individuale acoperă costurile de călătorie şi viză pentru participarea la întâlniri ale reţelelor culturale, rezidenţe artistice, ateliere de lucru, festivaluri, simpozioane etc.

Granturile de călătorie ale Fondului Roberto Cimetta sunt acordate unor persoane specifice și nu unor organizații.

 

Criterii de eligibilitate

- călătoria trebuie să prezinte un potențial direct sau indirect pentru un impact constructiv și pe termen lung asupra sectorului artelor din propria țară. Astfel, călătoria trebuie să contribuie la consolidarea capacităților solicitanților, care, la rândul lor, pot împărtăși experiența lor în sistem „de rețea”, experiență de care vor beneficia artiștii și operatorii din regiunea lor, astfel încât să mențină, să reînnoiască și să dezvolte arta contemporană;

- călătoria poate avea loc imediat ce este lansat apelul (1 ianuarie 2020), dar în acest caz, solicitantul riscă să plătească călătoria fără a garanta succesul candidaturii;

 - RCF va oferi până la 3 granturi de călătorie de persoană.

 

Cine poate candida

- artiști și operatori culturali (interpreți, creatori, profesori, organizații culturale, administratori, antreprenori, lideri de proiect) care locuiesc și lucrează în Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu, care nu sunt în măsură să găsească singuri resurse financiare.

- solicitările trebuie formulate de persoane fizice și nu de organizații;

- doar 3 membri ai unui grup pot solicita un grant privind același proiect. Solicitanții pot primi în total trei granturi RCF și se admite o singură solicitare de persoană la fiecare apel;

- candidații trebuie să aleagă cea mai ieftină formă de transport și pot solicita doar un singur bilet de călătorie international dus-întors și costuri de viză (transportul local nu este rambursat);

 

Termen limită: 31 ianuarie 2020.

 

Mai multe informații: http://www.cimettafund.org/article/index/rubrique/2/lang/en/fm/1/id/37

 

 

2. Fondul Roberto Cimetta și Bienala Varșovia oferă granturi de călătorie în cadrul Bienalei Varșovia din mai și iunie 2019, facilitând și crescând mobilitatea și creativitatea artiștilor între Europa Centrală și de Est și regiunea araba a Orientului Mijlociu.

Bienala Varșovia (BW) este o instituție publică care se concentrează pe un plan de lucru pe termen lung și care operează pe cicluri de lucru de 2 ani și se încheie cu un festival care durează câteva săptămâni.

Scopul său este de a integra cercetarea, activismul și munca artistică.

Ideea principală din spatele conceptului Bienalei Varșovia este de a grupa și structura expertiza în cultură și artă, precum și în politică.

De la acest nivel, sunt create și dezbătute noi idei artistice, politice, sociale, economice și ecologice, construind modele alternative de funcționare în lumea post-criză.

Conceptul curatorial pentru Bienala Varșovia se concentrează pe activitățile instituției în jurul a trei dualități: artă/cultură, cercetare/discurs și activism/politică. Integrarea acestor dualități de expresie duce la consolidarea reciprocă a capacităților și sinergiilor și evită idei, lucrări de artă sau inițiative deja dezvoltate.

Candidatul ar trebui să abordeze direct contextul prezentat de Bienala Varșovia și să se concentreze pe posibilitățile viitoare în materie de bunuri comune transnaționale, politica translocală dincolo de statele națiuni, relațiile dintre Europa Centrală și de Est și regiunea araba din Orientul Mijlociu. Candidații:

-nu se aplică niciun criteriu de naționalitate sau de vârstă; cu toate acestea, candidatul trebuie să aibă reședința sau să lucreze în regiunea geografică euro-arabă și din Orientul Mijlociu (inclusiv Turcia);

- profesia solicitantului trebuie să fie una dintre următoarele: curator, artist, cercetător, operator cultural;

-cererile trebuie formulate de către persoane fizice și nu de organizații. Doar trei membri ai unui grup pot solicita un grant pentru același proiect;

- solicitanții pot primi doar trei granturi RCF și se admite o singură solicitare de persoană la fiecare apel;

- călătoria trebuie să se desfășoare în perioada Bienalei Varșovia, din martie până în iunie 2019;

- călătoria către o altă destinație din regiunea Europei Centrale și de Est și regiunea araba a Orientului Mijlociu este, de asemenea, posibilă dacă obiectivul călătoriei are o legătură tangibilă cu Bienala Varșovia.

 

Candidaturile pot fi redactate în arabă, engleză sau franceză.

 

Termen limită: 31 decembrie 2018.

 

 Mai multe informații: http://www.cimettafund.org/index/index/lang/en#

ID program
EU0010000227
ID outline
RO0010000116
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Granturi
Portalul European pentru tineret
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.