Premiul Jan Amos Comenius

ID program
EU0010002652
ID outline
RO0010000705
Data de finalizare
05 Ianuarie 2020
Tip eveniment
Participare

Premiul Jan Amos Comenius pentru excelență în predarea cu privire la Uniunea Europeană recompensează școlile care îi ajută pe elevii lor să învețe despre Uniunea Europeană în moduri care să îi inspire.

Premiul își propune să încurajeze, să recompenseze și să ofere recunoaștere și vizibilitate activității școlilor care:

• Îi ajută pe elevii lor, în moduri care să îi inspire, să dobândească cunoștințe substanțiale despre Uniunea Europeană și o înțelegere aprofundată a acesteia: istoria Uniunii Europene; valorile și obiectivele sale fundamentale; acțiunile și politicile sale; modul de funcționare a instituțiilor sale și procesele sale decizionale;

· Îi stimulează pe elevii lor să reflecteze în mod critic despre trecutul, prezentul și viitorul Europei, precum și despre beneficiile și provocările Uniunii Europene;

· Sporesc motivația elevilor de a participa la procesele democratice care modelează viitorul Uniunii Europene și atașamentul lor față de valorile sale fundamentale.

 

Cine poate candida

Toate tipurile de instituții de învățământ secundar care sunt înființate și își au sediul în UE. Premiul se acordă școlilor, nu cadrelor didactice individuale.

Fiecare școală secundară poate depune o singură candidatură.

Lucrarea/activitatea în baza căreia școala își depune candidatura pentru premiu trebuie să fi fost realizată fie în anul școlar 2018-2019, fie în anul școlar 2019- 2020 și, în orice caz, înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor.

Lucrările care încă sunt în curs de pregătire/care nu sunt puse în aplicare până la termenul limită pentru depunerea candidaturilor nu sunt eligibile.

Activitățile care au început să fie implementate în cursul acestor doi ani școlari și care sunt încă în curs de desfășurare/în curs de a fi implementate la momentul candidaturii sunt eligibile.

 

Premii

Vor fi acordate până la douăzeci și opt (28) de premii în valoare de 8.000 de euro fiecare, câte un premiu pentru fiecare stat membru al UE.

Dacă Regatul Unit se retrage din UE înainte de adoptarea deciziei de acordare a premiului fără a încheia un acord cu UE conform căruia candidații britanici rămân în continuare eligibili, statutul de eligibilitate al școlilor din Regatul Unit pentru a primi acest premiu va înceta. În acest caz, numărul maxim de premii va fi de 27 (în loc de 28), dar suma pentru fiecare premiu va rămâne aceeași (8.000 euro).

 

Cum candidei

Școlile trebuie să depună candidaturile online aici.

Școlile trebuie să completeze formularul de înscriere și să trimită un material video care să arate ce anume și cum învață elevii despre Uniunea Europeană la această școală, nivelul lor de implicare și metodele de predare/învățare utilizate.

Materialul video poate fi în oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și nu poate depăși 6 minute.

 

 

Pentru sprijin suplimentar, solicitanții pot adresa întrebări la eac-janamoscomenius-prize@ec.europa.eu până la 31 ianuarie 2020.

 

Termen limită: 6 februarie 2020, 17:00 CET.

 

Mai multe informații: https://ec.europa.eu/education/resources-and-tools/funding-opportunities/jan-amos-comenius-prize_en

ID program
EU0010002652
ID outline
RO0010000705
Data de finalizare
05 Ianuarie 2020
Tip eveniment
Participare
Portalul European pentru tineret
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.