Voluntariat pe termen scurt SCI – Tabere de lucru

Termen de înscriere
31 Decembrie 2021
ID program
EU0010002389
ID outline
RO0010000681
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Voluntariat

Service Civil International (SCI) este o organizație de voluntariat dedicată promovării culturii păcii prin organizarea proiectelor internaționale de voluntariat pentru persoane indiferent de vârstă și background. Organizația are 43 de ramuri (organizații membre) și un număr tot mai mare de oranizații partenere. A trăi și a lucra împreună cu oameni din medii diferite îi ajută pe voluntari să depășească barierele și prejudecățile. Le permite acestora să experimenteze o lume a înțelegerii și respectului reciproc. În acest sens, voluntariatul  poate fi văzut ca un mod de viață, o demonstrație a realității posibile a unei lumi pașnice și cooperante.

 

SCI oferă o varietate de oportunități de voluntariat, cum ar fi proiecte pe termen scurt, mediu și lung, dar, de asemenea, posibilitatea de a deveni activ pentru o filială locală sau de a participa la un seminar sau un curs de formare.

 

Proiectele de voluntariat pe termen scurt, cunoscute ca tabere de lucru, sunt organizate în colaborare cu organizațiile membre SCI și organizațiile partenere, care la rândul lor cooperează cu comunitățile locale.

 

Ce este

Proiectul de voluntariat pe termen scurt reprezintă o formă unică de voluntariat, care reunește tinerii din diferite țări, culturi și medii de viață pentru a trăi și a lucra împreună cu comunitățile locale pentru o perioadă de două până la trei săptămâni.

Scopul este de a depăși barierele dintre oameni și de a dezvolta o înțelegere interculturală. Astfel, ei contribuie la construirea unei culturi a păcii între oameni.

Proiectele pun un accent puternic pe învățarea interculturală și includ elemente ale educației pentru pace. Există o mulțime de proiecte din care poți alege și care se adresează tuturor.

 

Taxe

Toți cei care participă la o tabără de lucru trebuie să plătească o taxă de membru la filiala SCI (organizația de trimitere). SCI este o organizație nonprofit și, prin urmare, capabilă să mențină un nivel scăzut al taxelor de participare. Acest lucru face ca taberele de lucru să fie accesibile persoanelor cu oportunități reduse.

În unele țări, SCI are programe speciale pentru tinerii cu oportunități reduse ceea ce facilitează participarea acestora în cadrul proiectelor pe termen scurt.

Gazda proiectului va asigura cazarea și masa voluntarilor în timpul desfășurării proiectului, dar nu și în timpul călătoriei la și de la locul de desfășurare al proiectului. Voluntarii vor avea acces la apă potabilă.

 

Diversitatea taberelor de lucru

În fiecare an, mii de proiecte de voluntariat pe teremen scurt sunt organizate în diferite domenii, de exemplu:

-organizarea unui cinematograf în aer liber cu comunitatea de romi din Kosovo;

-a trăi experiența de a locui într-un sat ecologic din Finlanda;

-desfășurarea de activități pentru refugiați în Kenia;

-să lucreze cu copiii solicitanților de azil din Belgia;

- trezire la auzul sunetului lupilor care urlă din SUA;

-sprijinirea activităților zilnice la un centru de tineret palestinian din Israel…

 

Cum poți să candidezi

Proiectele sunt listate în mod regulat într-o bază de date online a taberelor de lucru. Pentru majoritatea proiectelor este posibilă înregistrarea online.

Pentru a candida trebuie să te înregistrezi online la filiala din țara ta și să îți creezi propriul cont. După ce te-ai înregistrat poți să te autentifici și să completezi formularul de candidatură care va fi trimis online către filiala SCI (organizația membră). Unele filiale SCI pot solicita plata  taxei de plasare înainte de a prelucra candidatura.

În cazul în care țara ta nu are o filială, poți să contactezi SCI Internațional pentru asistență suplimentară.

 

Mai multe informații: https://www.sci.ngo/

 

Termen de înscriere
31 Decembrie 2021
ID program
EU0010002389
ID outline
RO0010000681
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Voluntariat
Portalul European pentru tineret
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
13 Decembrie 2021 - 18 Decembrie 2021
Loc desfăşurare
Turcia
Perioada:
22 Noiembrie 2021 - 28 Noiembrie 2021
Loc desfăşurare
Italia
ULTIMELE ştiri
04 Octombrie 2021

O nouă ediție a campaniei anuale Eurodesk a fost lansată la 1 octombrie.

30 Septembrie 2021
Portalul European pentru tineret
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
13 Decembrie 2021 - 18 Decembrie 2021
Loc desfăşurare
Turcia
Perioada:
22 Noiembrie 2021 - 28 Noiembrie 2021
Loc desfăşurare
Italia
ULTIMELE ştiri
04 Octombrie 2021

O nouă ediție a campaniei anuale Eurodesk a fost lansată la 1 octombrie.

30 Septembrie 2021
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.