Stagii la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară - EFSA

ID program
EU0010000586
ID outline
RO0010000562
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Stagii

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară oferă perioade de formare la locul de muncă pe tot parcursul anului, ceea ce permite stagiarilor să pună în practică cunoștințele pe care le-au dobândit în timpul studiilor universitare sau carierelor profesionale în domeniile științe, comunicare sau administrație.

În fiecare an, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară oferă aproximativ 70 de stagii în domeniile de activitate specifice. EFSA are sediul la Parma (Italia), dar din cauza pandemiei de Covid-19, poate fi solicitată integrarea la distanță în primele luni de stagiu.

EFSA intenționează să primească stagiari în funcție de disponibilitate și de nevoile instituției la 1 mai 2021 și 1 iulie 2021.

 

Principalele priorități ale EFSA 

  • Prioritizarea implicări publicului și a părților interesate în procesul de evaluare științifică;
  • Extinderea bazei de date a EFSA și maximizarea accesul la datele sale;
  • Dezvoltarea capacității UE de evaluare științifică și de cunoaștere a comunității;
  • Pregătire pentru viitoare provocări de evaluare a riscurilor;
  • Crearea unui mediu și a unei culturi care să reflecte valorile EFSA (cooperare, inovare, deschidere, independență, excelență științifică).

 

Condiții
- Stagiile se adresează cetățenilor statelor membre ale UE, din SEE, AELS și din țările care se află în curs de preaderare și care au absolvit primul ciclu de învățământ superior și au obținut o diplomă sau echivalentul acesteia până la data depunerii cererii, care cunosc bine limba engleză (nivel minim: B2 conform CEFR).
- Stagiile sunt oferite pentru o perioadă de 12 luni, dar EFSA poate propune o prelungire a perioadei de stagiu de până la 6 luni pentru stagiarii selectați.
- Stagiarilor li se acordă o alocație în valoare de 1,170 de euro pe lună.
- Solicitanții sunt invitați să citească cu atenție Decizia directorului executiv al EFSA privind programele de stagii la EFSA.

Cerere pentru candidatură

-Candidații trebuie să își trimită candidatura urmând instrucțiunile Apelului pentru stagii publicat pe site-ul EFSA.
-Candidații eligibili vor fi incluși într-o bază de date care va fi utilizată de Autoritate pentru a selecta candidaturile care corespund nevoilor EFSA.
-Candidații de pe lista scurtă trebuie să susțină un interviu telefonic sau online pentru a discuta despre cerițele postului, așteptări comune și data de începere a stagiului. 

-În urma interviului candidații pot fi selectați, respinși sau incluși pe o listă  de rezervă pentru viitoare apeluri pentru posturi specifice și/sau similare cu cele pentru care au candidat.

-Candidații selectați primesc o ofertă de stagiu cu data de începere, sarcinile și durata stagiului.
-Candidații care primesc și acceptă o ofertă de stagiu vor fi rugați să prezinte o serie de documente, copia diplomei universitare, dovada asigurării de sănătate, copia cazierului judiciar etc.
 

Termen limită: 8 ianuarie 2021, miezul nopții (ora locală, GMT+2).

 

Mai multe informații pot fi găsite aici.

ID program
EU0010000586
ID outline
RO0010000562
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Stagii
Portalul European pentru tineret
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.