AEGEE: Universitatea de vară

ID program
EU0010000217
ID outline
RO0010000126
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Studiu

AEGEE - Europe, Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe (Asociaţia Studenţilor Europeni) este o asociaţie studenţească, care promovează în rândul tinerilor ideea unei Europe unite, cooperarea transfrontalieră, comunicarea, intergrarea europeană. Asociaţia urmăreşte crearea unei societăţi deschise si tolerante.

 

AEGEE este o asociaţie neguvernamentală, interdisciplinară, independentă şi fără scop lucrativ.

Este reprezentată în 200 de oraşe universitare, în 40 de ţări din Europa.

AEGEE îşi concentrează acţiunile în domenii precum: pacea şi stabilitatea, învăţământul superior, cetăţenia activă şi schimburile culturale.

 

În fiecare an, grupurile locale AEGEE (numite antene) organizează "Universităţile de vară" pentru a promova înţelegerea interculturală. Studenţii participanţi pot vizita o antenă din altă ţară.

Pentru a participa la Universitatea de vară trebuie să-ți trimiți candidatura și să fii membru al unei asociații locale AEGEE.

Evenimentele Universițăților de vară durează în medie două săptămâni și au loc în timpul verii în cele mai multe dintre orașele unde AEGEE este prezent. Înțelegerea și explorarea dimensiunii multiculturale a continentului european, lupta pentru toleranță și pentru o gândire deschisă  a cetățenilor, cetățeni cărora nu le este frică să-și împărtășească opinia în discuții deschise privind viitorul Europei, sunt câteva dintre motivele pentru care 30 de tineri europeni se reunesc în fiecare dintre universitățile de vară pentru a cunoaște diversitatea intergrității europene

 

Universitatea de vară cuprinde diferite tipuri de programe: cursuri de vară; cursuri de vară intensive; călătorii de studii; cursuri scurte de vară.

 

Procedura de înscriere online la Universitatea de vară:

  1. Deschideţi site-ul oficial al proiectului Universitate de vară și conectați-vă la propriul cont de pe intranetul European AEGEE.
  2. Prima etapă: revizuiți datele personale din contul de pe intranet. Aici trebuie să prezentați experiența voastră AEGEE (dacă aveți) și să descrieți cum ar arăta o universitate de vară ideală pentru voi.
  3. Etapa a doua: trebuie să scrieți scrisori de motivație diferite pentru fiecare dintre universitățile de vară alese în prima etapă.
  4. În ultima etapă puteți să vizualizați sumarul candidaturii.

 

Taxa pentru trimiterea candidaturii este de 2.50 euro, la care se adaugă o taxă de participare la universitatea de vară de maximum 14 euro pe zi (cu câteva excepții). Aceasta include cazarea, micul dejun și cel puțin o masă caldă pe zi, participarea și programul social.

 

Termen limită: 15 aprilie 2019, 13:00 CET.

Rezultatele selecției vor fi publicate până la data de 29 aprilie 2019, 13:00 CET.

Mai multe detalii la: https://www.projects.aegee.org/suct/su2019/summer-universities.php

 

ID program
EU0010000217
ID outline
RO0010000126
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Studiu
Portalul European pentru tineret
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Martie 2020 - 13 Martie 2020
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
25 Februarie 2020 - 29 Februarie 2020
Loc desfăşurare
Slovenia
ULTIMELE ştiri
16 Ianuarie 2020

Programele europene și Brexit

08 Ianuarie 2020

Premiul încurajează dezvoltarea conștiinței europene, precum și participarea în proiecte care au ca temă integrarea europeană.