Stagii la Consiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi

ID program
EU0010000244
ID outline
RO0010000155
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Stagii

Consiliul European pentru Refugiaţi şi Exilaţi (ECRE) este o reţea pan-europeană formată din organizaţii neguvernamentale de ajutorare a refugiaţilor. ECRE se preocupă de nevoile tuturor indivizilor aflaţi în căutare de refugiu şi protecţie în Europa. Scopul propus este promovarea protecţiei şi integrării refugiaţilor în Europa, pe baza unor valori precum demnitatea umană, drepturile omului sau solidaritatea etnică.

 

Munca stagiarilor este esenţială pentru proiectele ECRE, iar stagiarii sunt priviţi ca angajaţi. Aceştia îi asistă, de regulă, pe ofiţerii de proiect în munca de cercetare şi analiză şi monitorizează progresele înregistrate de statele europene în domeniile politicilor privind refugiaţii şi al legilor privind drepturile omului.

Stagiile ECRE presupun dezvoltarea unei baze de cunoştinţe solide în probleme legate de refugiaţi şi solicitanţi de azil.

 

Condiții

-Stagiile sunt plătite, iar internii lucrează la biroul ECRE de la Bruxelles.

 

Criterii de eligibilitate:

  • Candidaţii trebuie să aibă o diplomă de studii universitare într-un domeniu relevant (ştiinţe sociale sau politice, drepturile omului, studii de dezvoltare, etc.).
  • Candidații care vor să deruleze un stagiu în domeniul juridic trebuie să dețină o diplomă de studii universitare în drept.
  • Se cer cunoştinţe de limba engleză – fluent în scris şi vorbit; cunoaşterea unei alte limbi este folositoare, în special franceză şi/sau germane.

 

 

Cum poți candida

  • Toţi candidaţii interesaţi, din Europa sau din altă parte, trebuie să trimită un CV și să completeze formularul de candidatură.
  • Pentru locuri disponibile şi termene limită, accesaţi https://www.ecre.org/home/vacancies
ID program
EU0010000244
ID outline
RO0010000155
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Stagii
Portalul European pentru tineret
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Martie 2020 - 13 Martie 2020
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
25 Februarie 2020 - 29 Februarie 2020
Loc desfăşurare
Slovenia
ULTIMELE ştiri
16 Ianuarie 2020

Programele europene și Brexit

08 Ianuarie 2020

Premiul încurajează dezvoltarea conștiinței europene, precum și participarea în proiecte care au ca temă integrarea europeană.