Stagii la Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă (EMSA)

ID program
EU0010000387
ID outline
RO0010000304
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Stagii

Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă oferă stagii de practică pentru o perioadă de cel puțin 3 luni până la maximum 6 luni. 

Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă urmăreşte creşterea sistemului general de siguranţă maritimă la nivelul Comunităţii. EMSA contribuie la reducerea riscului accidentelor maritime, poluării şi pierderii de vieţi omeneşti pe mare. 

 

Programul de stagii urmăreşte: 

  • să le ofere stagiarilor experienţă de lucru în domeniul legislaţiei siguranţei maritime;
  • să le ofere stagiarilor posibilitatea de a acumula experienţă practică şi cunoştinţe cu privire la activitatea de zi cu zi a departamentelor şi secţiunilor EMSA;
  • să le ofere absolvenţilor posibilitatea să pună în practică cunoştinţele acumulate pe parcursul studiilor.

 

Datele de începere a acestor stagi sunt de regulă 1 martie şi 1 octombrie în fiecare an. Stagiarii au un mentor în cadrul EMSA şi au dreptul de a participa la întâlniri, să primească documente şi să participe la activitatea departamentului unde sunt alocaţi, corespunzător cu pregătirea pe care o au. 

 

Criterii de eligibilitate 

- candidaţii vor fi selectaţi dintre cetăţenii statelor membre UE, din Islanda şi Norvegia și din țările candidate care beneficiază de strategia de preaderare; 

- ei trebuie să fi terminat primul ciclu al cursurilor universitare şi să fi obținut diploma sau echivalentul până la data candidaturii; 

-ei trebuie să cunoască foarte bine limba engleză şi, dacă sunt din statele membre UE, trebuie să cunoască cel puţin la nivel satisfăcător încă o limbă a Comunităţii.

 

 

Grant:

Stagiarii vor primi un grant lunar de 1081,61 euro. Stagiarii cu dizabilităţi pot primi un grant suplimentar, cu cel mult 50% mai mare. 

Stagiarilor selectaţi li se pot acoperi costurile de transport în funcţie de bugetul disponibil. Alocația pentru transport se plăteşte la finalul stagiului (cel puţin 3 luni). 

 

Termen limită: 14 decembrie 2020 (pentru stagii care încep la 1 martie 2021 și se încheie la 31 august 2021)

 

Mai multe detalii pot fi găsite aici.

 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.