Premiul european pentru prevenirea consumului de droguri

ID program
EU0010000310
ID outline
RO0010000332
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Participare

Consiliul Europei - Grupul de cooperare pentru combaterea abuzului și a traficului ilicit de droguri (Grupul Pompidou) acordă acest premiu o dată la 2 ani pentru trei proiecte ce urmăresc prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor. Scopul premiului este de a încuraja dezvoltarea inițiativelor de combatere a consumului de droguri care implică tinerii. Premiul va fi acordat pentru trei proiecte derulate de tineri care vor primi 5.000 de euro fiecare.

 

Criterii de eligibilitate:
 

  1. Proiectul trebuie să se deruleze sau să se fi încheiat de curând într-una (sau mai multe) dintre următoarele țări: state membre ale Consiliului Europeistate membre ale Grupului Pompidou, precum și din Algeria, Egipt, Iordania, Liban și Tunisia, care sunt membre ale grupului Rețelei mediteraneene pentru cooperare privind drogurile și dependența de droguri (MedNET). Proiectele ale căror activități se desfășoară în afara acestei zone geografice nu sunt eligibile.
  2. Proiectul trebuie să fie condus de mai multe persoane și să aibă o structură. Proiectele pot fi finanțate la nivel guvernamental, derulate de un ONG (organizații neguvernamentale), în sectorul privat sau organizate de comunități locale. Nu e necesar ca proiectele să fie finanțate pentru a fi eligibile, pot fi proiecte ce se bazează exclusiv pe voluntariat. 
  3. Tema proiectelor eligibile trebuie să fie în totalitate sau în cea mai mare parte axată pe prevenirea consumului de droguri. 
  4. În proiect trebuie să fie implicați tineri care au sub 25 de ani. Nu există o limită de vârstă inferioară.

 

Definiția "drogurilor": droguri ilegale, alcool, tutun, substanțe volatile (adezivi, gaze, aerosoli etc.); noi substanțe psihoactive (NSP, inclusiv așa numitele “droguri legale” ); rețete sau medicamente folosite necorespunzator. Cel mai probabil, proiectele care vor fi considerate a fi de succes vor fi cele care prin obiectivele lor vor urmări prevenirea consumului de droguri.
"Prevenirea consumului de droguri" se referă la: prevenirea consumului necorespunzator de droguri prin diferite metode. Interdicția (controlul ofertei prin aplicarea legii) și activitățile de tratament nu sunt incluse.

Prin „participarea tinerilor” se înțelege: implicarea activă a tinerilor în activitatea proiectului.

 

Premiul a fost fixat la 5000 de euro pentru fiecare câștigător. Premiul va fi acordat în cadrul unei reuniuni care va marca a 50-a aniversare a a Grupului Pompidou, în toamna/iarna 2021.


Proiectele legate de prevenirea consumului de droguri trebuie trimise juriului la Secretariatul Grupului Pompidou. Acestea vor fi evaluate de un juriu compus din 7 tineri din statele membre ale Grupului Pompidou.

 

Termen limită: 30 noiembrie 2020

Mai multe informații pot fi găsite aici.

 

 

 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.