Programe de mobilitate ECF – Granturi de călătorie STEP

ID program
EU0010000482
ID outline
RO0010000699
Data de finalizare
00 0000
Tip eveniment
Studiu

Granturile de călătorie STEP susțin lucrătorii creativi în domeniul cultural care călătoresc în Europa și în țările învecinate pentru a ajuta la dezvoltarea unei societăți mai incluzive și mai juste din punct de vedere social. Scopul este de a susține persoanele active și implicate în domeniul cultural pentru a călători în Europa sau spre/din țările învecinate către o organizație parteneră pentru o colaborare culturală profesională care servește o comunitate mai mare.

 

Programul de finanțatre STEP a fost inițiat și gestionat de Fundația Culturală Europeană (ECF), cu suținerea Compagnia di San Paolo (CdSP).

 

Criterii de eligibilitate

Sunt luate în considerare doar candidaturile experților în domeniul culturii care:

  • locuiesc/își desfășoară activitatea în una dintre următoarele țări: Albania, Andorra, Algeria, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Denemarca, Egipt, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Iordania, Kosovo, Letonia, Liban, Libia, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Macedonia (FYROM), Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Maroc, Olanda, Norvegia, Teritoriile Palestiniene, Polonia, Portugalia, România, Federația Rusă, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Siria, Tunisia, Turcia, Ucraina și Marea Britanie;
  • au cel puțin 18 ani la momentul călătoriei;
  • au avut puține oportunități profesionale de călătorie;
  • călătoresc către o țară cu destinație profesională pentru prima dată;
  • colaborează cu organizația parteneră pentru prima dată;
  • nu se află într-un alt angajament contractual cu ECF;

Solicitantul trebuie să aibă (cel puțin) un acord cu o organizație parteneră în țara de destinație care:

  • este din sectorul cultural independent sau sectorul social (dar care lucrează în domeniul culturii);
  • este implicat într-un schimb de cunoaștere reciprocă și parteneriat cu solicitantul;
  • va prezenta susținerea STEP în toate materialele de comunicare legate de această călătorie.

Aceeași organizație parteneră poate găzdui până la 4 beneficiari STEP într-un an calendaristic. Solicitanții trebuie să verifice împreună cu organizațiile partenere dacă au găzduit deja beneficiari STEP.

 

Solicitantul poate reprezenta o organizație, daca aceasta este o organizație profesională nonprofit. Întreprinderile comerciale, asociațiile de studenți, de voluntari sau de amatori nu sunt eligibile pentru susținere STEP.
Aceleași criterii se aplică pentru organizațiile partenere pentru ca acestea să fie parteneri STEP eligibili.

O persoană poate primi o subvenție de călătorie STEP o singură dată.

Pentru aceeași inițiativă pot fi susținute maximum 2 persoane, cu trimiterea în mod individual a candidaturii în scris și cu prezentarea justificată a rolurilor pentru fiecare persoană în cadrul itinerarului călătoriei. Fiecare solicitare va fi luată în considerare individual.

 

Care sunt țările spre și din care poți călători?

Călătoriile dus-întors în Europa și spre/din țările din vecinătate. Toate direcțiile de călătorie sunt eligibile, cu excepția călătoriilor între Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Liban, Libia, Maroc, Teritorille Palestiniene, Siria și Tunisia.
 

Finanțare

Kilometri pe o singură direcție Călătorie cu trenul/autocarul (euro) Călătorie cu avionul (euro)
100-700 250 Fără finanțare
701-1500 500 300
>1500 700 500

 

Valoarea grantului se bazează pe calcularea distanței pentru o singură direcție. Cu toate acestea, grantul acordat este destinat să acopere întreaga călătorie (dus-întors).

Din motive de mediu, solicitanții sunt încurajați să călătorească folosind mijloace de transport terestru, de ex. trenul, care este acceptat ca fiind mijlocul de transport cel mai puțin poluant dintre mijloacele de transport și de transport public.

 

Distanța minimă de călătorie trebuie să fie de 100 km pe ruta cea mai directă (așa cum este deja calculată în formularul de candidatură). Călătoriile ale căror distanțe sunt cuprinse între 100 și 700 km trebuie să se efectueze cu trenul/autocarul, cu excepția cazului în care acest lucru nu este posibil din motive politice/de infrastructură.

Toate detaliile sunt disponibile aici

 

Termenul limită pentru înregistrarea candidaturilor este de minimum 50 de zile înainte de data de plecare.

 

Mai multe informații: https://ecflabs.org/step-travel-grants 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.