Oportunitati de finantare

 Index alfabetic Index alfabetic

 Index alfabetic Tematica:
... ...

Selecteaza o alta tema

  Comunicare
Forum de discutii
Eurodesk Intranet Login
Link catre site-ul nostru

Ai o intrebare?

RSS

  Site-urile noastre
ANPCDEFP
Programul Tineret in Actiune
Programul Invatare pe tot parcursul vietii
Europass
Portalul Student Erasmus

Ne gasesti pe ...


Comisia Europeana JICS


Imprimare
Burse DG Interpretare

In fiecare an, DG Interpretare (cunoscut si ca Serviciul Comun de Interpretare si Conferinte al Comisiei Europene) ofera mai multe burse de studiu.

Aceste burse sunt destinate studentilor la toate disciplinele, care au fost selectionati pentru a urma un stagiu de formare pentru interpretare-conferinte oferit de o universitate sau o institutie de invatamant superior recunoscuta ca atare. La terminarea acestor studii, diploma trebuie sa certifice aptitudinea de a profesa ca interpret in cadrul unor conferinte, folosind ambele modalitati de interpretare simultana si consecutiva.

Candidatii trebuie:
 • sa fie cetatean al unui stat membru UE sau a unui stat candidat (Albania, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru, Serbia si Turcia);
 • sa fie absolventi de invatamant superior (licentiati) sau studenti in ultimul an universitar;
 • sa aiba una din urmatoarele combinatii:
  1. Stapanirea excelenta a limbii materne /  vorbite activ si intelegerea la perfectie
  a) a cel putin unei limbi UE dintre daneza, olandeza, engleza, finlandeza, franceza, germana, greaca, italiana, portugheza, spaniola, suedeza si
  b) a uneia sau mai multora dintre urmatoarele limbi: bulgara, ceha, croata, estoniana, maghiara, lituaniana, letona, malteza, poloneza, romana, slovaca, slovena sau a uneia dintre limbile tarilor candidate (albaneza, macedoneana, muntenegreana, sarba sau turca);
  2. Stapanirea excelenta a doua limbi (la nivelul limbii materne) dintre care una sa fie o limba mentionata la punctul 1.a., iar cealalta sa fie una dintre cele mentionate la punctul 1.b.
  3. Stapanirea excelenta a limbii materne si perfecta intelegere a cel putin doua dintre limbile mentionate la punctul 1.a; 
  4. Au candidat sau intentioneaza sa candideze pentru un program de master / studii postuniversitare in servicii de interpretare pentru anul 2015/2016 de la universitate recunoscuta sau o institutie de nivel universitar recunoscuta.

  Suma acordata drept bursa este de 2.400 Euro pentru cei care studiaza intr-un stat membru si de 1.600 Euro pentru cei care studiaza in tarile candidate.

  In procesul de acordare a acestor burse, vor fi preferati candidatii care:
  - ofera o combinatie de limbi care satisface in cea mai mare masura cerintele curente ale DG Interpretare. Selectia se va face pe baza combinatiei de limbi straine si a evaluarii potentialului candidatului.

  Data limita pentru inscriere:  16 septembrie 2015


  Documente utile

  DG Interpretation bursaries
  http://ec.europa.eu/dgs/scic/cooperation-with-universities/interpretation-bursaries/index_en.htm

  DG Interpretation bursaries: inter-active application form
  http://scic.ec.europa.eu/scic/spirit/login.jsp?aplang=e


  Contact • Portalul european pentru tineret

   

    Politica europeana de tineret


    Eurodesk in Europa


  Termenele limita din urmatoarele 3 luni
  sigur.info-internet mai sigur pentru copii

  PAGINATA.COM
               
  Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Acest website reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.